Dekor

FRANSIZ STİLİ İÇ MEKAN TASARIMLARI

Fransız stili iç mekânlarda, ışık alan geniş pencereler ve yüksek tavanlar en bilindik özellikler arasındadır. Günümüzde Fransız evlerinin ikonik geniş pencerelerine ve tavan yüksekliğine sahip evler bulmak zor olsa da Fransız Stili’ni yansıtacak tasarımları uygulamak oldukça kolay. Eğer sen de Fransız Stili’ne sahip bir ev tasarlamak istersen, Vivense İç Mimarlarından Beyza Göçer’in önerilerine göz atabilirsin.

Fransız tarzı ev dekorasyonunu tercih ederken karakteristik iyileştirmelerle birlikte hafif ve görkemli tonlara yer vermek gerekir. Duvar renklerinde krem ve beyaz gibi olabildiğince natürel renkler kullanabilirsin. Zeminde ve mobilyaların ahşap kısımlarında ise mat kaplamalar tercih edilebilirsin.

Fransız dekorasyon stilinde bir diğer önemli nokta ise; eski ve yeninin mükemmel uyumunu sağlamak. Eski ve yeni tarzda mobilyaların birlikte kullanılabilmesini sağlamanın püf noktası ise dengeyi yakalamak. Ne her ürün çok klasik ne de çok modern olmalıdır. Arada bir yerlerde yine renk, boyut ve malzeme çeşitliliğinin dengesi ile uyum yakalamaya özen göstermelisin. Mekana küçük dokunuşlar katmak için, oturma odandaki yan sehpanda ya da konsolunun üzerinde antik tarzda bir abajur kullanabilirsin. Abajurların etkisini güçlendirmek için de yemek masanda veya oluşturduğun okuma köşesinde sarkıt kullanabilirsin. Kullanacağın sarkıt ve abajurun benzer tarzlarda olması etkilerini güçlendirecektir.

Eski ve yeni uyumunu bir arada yakalamak için klasik tarzdaki dresuarlar, Fransız stilini yansıtmak için en uygun mobilyalardan biri. Bu dresuarların üzerine yerleştireceğin pencere görünümüne sahip aynalar ile tarzını güçlendirebilirsin. Kullanacağın bu aynalar sayesinde, geniş pencerelerin olmasa bile iç mekanında ferah bir algı yaratabileceğini unutmamalısın.

Koltuk seçiminde ise şık desenli ve kumaş kaplamalı modeller tercih edebilirsin. Dokuların ve desenlerin seçiminde cömert, gösterişli ve karakteristik olmaktan çekinme. Kanepe ve koltuklarda ahşap ayakların ortaya çıktığı tasarımlar, etkileyici bir görünüm elde etmende yardımcı olacaktır. Mobilya yerleşiminin ise her zaman düzenli olması gerektiğini unutmamalısın. Duvarlarında da etkileyici bir görünüm elde etmek için büyük tablolar tercih edebilirsin.

2 thoughts on “FRANSIZ STİLİ İÇ MEKAN TASARIMLARI

  1. I will right away grab your rss feed as I can not in finding your e-mail subscription link
    or e-newsletter service. Do you’ve any? Please permit me understand so that I may subscribe.
    Thanks.

    1. admin dedi ki:

      +905348559460 can you whatsap mesage pls

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir